a b

Ha FreeSync-es monitorod és Nvidia kártyád van, így barátkoztathatod őket össze

|

A CES-en jelentette be az Nvidia, hogy a Pascal és Turing alapú videokártyák támogatni fogják az AMD technológiáját. Már meg is jött hozzá a driver.

A FreeSync lényegesen elterjedtebb az iparban, mint a G-Sync, mivel ingyenesen használható, illetve nincs negatív hatással a teljesítményre. Az Nvidia is kénytelen volt belátni, hogy jobban teszi, ha feladja a versenyt.

Ezzel mindenki csak jól jár, a felhasználók legalábbis biztosan. Ha FreeSync-et (hivatalosan Adaptive Syncet, de ezzel igazából csak megkerüli az Nvidia, hogy az AMD technológiáját emlegesse) támogató monitorral, valamint egy GTX 10-es vagy RTX 20-as sorozatú GeForce videokártyával rendelkezel, és telepítve van a 417.71-es WHQL Driver, jó eséllyel gond nélkül bekapcsolhatod a G-Sync kompatibilitást, viszont néhány monitor esetében villogás, homályosság fordulhat elő; 400, az Nvidia által tesztelt megjelenítőből csak 12 felelt meg maximálisan, de egy próbát megér. Kell az is, hogy a monitort DisplayPorton keresztül csatlakoztasd, HDMI-vel sajnos nem fog menni egyelőre. Ellenőrizd, hogy a megjelenítő beállításaiban (nem a gépeden, hanem a beépített menüben) engedélyezve- van-e a FreeSync, és ha nincs, értelemszerűen kapcsold be.

Ha mindez megvan, nyisd meg az Nvidia Vezérlőpultot (avagy Control Panelt) a tálcáról, majd a Megjelenítőn belül a Felbontás módosítása (Display, Change Resolution) fülnél állítsd be a lehető legmagasabb frissítési gyakoriságot (valószínűleg 120Hz vagy 144Hz lesz), illetve a G-Sync menüpontban pipáld be az első lehetőséget, jelöld ki a FreeSync-es megjelenítőt, illetve alul is tegyél egy pipát. Kattints az Apply gombra, és elméletileg kész is.

Írjátok meg kommentben, hogy sikerült, és milyen monitorral és kártyával próbáltátok!


Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.progamestar.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.